Bu Blogda Ara

15 Kasım 2009 Pazar

yalancı tavuk göğsü



Malzemeler:
-100gr margarin
-1su bardağı un
-1yemek kaşığı nişasta
-1bardak + 3 yemek kaşığı şeker
-1litreden bir bardak az süt
-2paket vanilin

Yapılışı:
-Yağımızı tencereye alıp eritiyoruz.Un ve nişastamızı ekleyip kısık ateşte 5 dk kavuruyoruz.Daha sonra sütümüzü yavaş yavaş ilave edip iyice karıştırıyoruz.Şeker ve vanilinimizi ilave ediyoruz.Koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Pişen muhallebiyi ocaktan alıp önce düşük sonra yüksek devirde 10- 15 dk kadar mikserle çırpıyoruz.(ne kadar çok çırpılırsa lezzeti o kadar güzel oluyor). Orta boy bir borcamı ıslatıp muhallebimizi döküyoruz.İyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.İsteğe göre üzerine tarçın,fındık kırığı veya çikolata sos ile ikram dilebilir.AFİYET OLSUN..
NOT: Orjinal tarifi için tıklayınız

milföylü muzlu mini pastalar




Malzemeler:
- 6adet milföy hamuru

Kreması için:
- 1,5su bardağı süt
- 3 çorba karşığı un
- 1adet yumurta sarısı
- 5çorba kaşığı şeker
- 1çorba kaşığı margarin
- 2paket vanilin

Üzeri için:
- muz,pudra şekeri,çikolata rendesi

Yapılışı:
Milföy hamurlarımızı ortadan ikiye kesip tepsimize dizelim.Kabarmaması için üzerini çatalla delelim.180C de üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.Diğer yandan tenceremize kremamızın tüm malzemelerini koyalım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Fırından çıkan milföylerimizin üzerine muhallebimizden sürüp muz ve çikolata rendesi ile süsleyelim.(resim2) İstenirse iki kat milföy kullanarakta hazırlayabilirsiniz.(resim1) AFİYET OLSUN...

1 Kasım 2009 Pazar

BONİBONLU ÇİLEKLİ PASTA



Canım yeğenimin 29 Ekimdeki doğum günü için hazırladığım pastam.Süslemesini bir internet sitesinde görmüştüm ama içeriği tamamen bana ait.gelelim tarifine.

Malzemeler:
-3parçalı pandispanya
-1 paket çilekli puding
-2 paket çikolata sos
-süt

Süslemesi için:
-bonibon
-eticin

Yapılışı:
-Pudingimizi üzerindeki tarife göre pişirelim.Aynı şekilde çikolata sosumuzuda pişirelim.Pandispanyamızın her bir katını sütle ıslatalım.Aralarına çilekli pudingimizden koyalım.Üzerini çikolata sos ile kaplayalım.soğuduktan sonra bonibonlarımız ve eti cinlerimizle süsleyelim.AFİYET OLSUN ...