Bu Blogda Ara

15 Kasım 2009 Pazar

yalancı tavuk göğsü



Malzemeler:
-100gr margarin
-1su bardağı un
-1yemek kaşığı nişasta
-1bardak + 3 yemek kaşığı şeker
-1litreden bir bardak az süt
-2paket vanilin

Yapılışı:
-Yağımızı tencereye alıp eritiyoruz.Un ve nişastamızı ekleyip kısık ateşte 5 dk kavuruyoruz.Daha sonra sütümüzü yavaş yavaş ilave edip iyice karıştırıyoruz.Şeker ve vanilinimizi ilave ediyoruz.Koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Pişen muhallebiyi ocaktan alıp önce düşük sonra yüksek devirde 10- 15 dk kadar mikserle çırpıyoruz.(ne kadar çok çırpılırsa lezzeti o kadar güzel oluyor). Orta boy bir borcamı ıslatıp muhallebimizi döküyoruz.İyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.İsteğe göre üzerine tarçın,fındık kırığı veya çikolata sos ile ikram dilebilir.AFİYET OLSUN..
NOT: Orjinal tarifi için tıklayınız

Hiç yorum yok: