Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ceviz içi
- 7 adet siyah kuru kayısı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Yapılışı:
1) Yağ, şeker ve limon kabuğu rendesi karıştırılır.
2) Karşımıma sırayla dövülmüş ceviz içi ve küçük küçük kestiğiniz kayısı parçaları eklenir ve karıştırılır.
3) Kabartma tozu ve un elenerek eklenir ve hamur yoğrulur.
4) Cevizden biraz küçük parçalar halinde ele alınarak yuvarlanır.
5) Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN ...
11 Ekim 2009 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder