11 Ekim 2009 Pazar
KIYMALI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
- 4 yufka,
- 1/2 kilo kıyma,
- 1 demet maydanoz,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- Yarım paket kabartma tozu,
- 2 yumurta,
- Tuz, karabiber.
Yapılışı:
Az yağda kıymalar iyice kavrulur, üzerine maydonoz küçük küçük doğranıp üstüne eklenir,tuz karabiber katılır; içimiz artık hazırdır. 4 yufka üst üste konup tam 4'e bölünür; böylece 16 parçamız olur. Yoğurt, yağ, yumurta ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Bu karışım yufkaya sürülür, yufkanın geniş kısmına 1 yemek kaşığı iç konur, uca doğru sarılır, boru şekline gelen yufkanın üstüne bir kez daha karışımdan sürülür ve resimdeki gibi gül şeklinde sarılır. 16 adet böreğimiz bu şekilde hazırlandıktan sonra tepsiye dizilir, üstlerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.
AFİYET OLSUN...
Etiketler:
BÖREK,
GÜL BÖREĞİ,
KIYMA,
KIYMALI BÖREK,
KIYMALI GÜL BÖREĞİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder