Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 1 soğan
- 3-4 domates
- salça
- zeytinyağı
- maydonoz
- dereotu
- tuz
Yapılışı:
- Kabaklar yıkanır, çizgili hale getirilir. Daha sonra karnıyarık yapar gibi, kabakların ortalarına bıçakla çizik atılır.
- Tencereye zeytinyağı konur, üzerine soğan doğranır ve soğanlar biraz pişirilir, sonra biraz da salça eklenerek salça da hafif pişirilir.
- Kabaklar tencereye yatırılır, üzerine domatesler rendelenir.
- Kabaklar iyice yumuşamaya başlayınca üzerine maydonoz ve dereotu eklenir, pişince altı kapatılır.
- Pişmiş kabaklar servis tabağına alınır, buzdolabına konur, soğuk olarak yenir.
AFİYET OLSUN...
13 Ekim 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder