Bu Blogda Ara

27 Ekim 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI KABAK



Malzemeler:

- 1 kilo kabak
- 1 havuç
- 1 avuçtan az pirinç
- 1 soğan
- 1 tutam dereotu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Şeker

Yapılışı:

Kabakları çizgili soyun, zeytinyağını tencereye koyun, üzerine soğanı doğrayın, biraz tuz, çok az şeker atın. Havucu soyun, tencereye halka halka doğrayın. Havuçların birazcık pişmesini beklerken, ayrı bir yerde kabakları halka halka doğrayın. Daha sonra, kabakları tencereye ekleyin. Pirincinizi yıkayın ve onu da ekleyin. Üzerine pişmesi için biraz su ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Altını kapatmaya yakın dereotu ile üstünü süsleyin. havuçlara rahatlıkla çatal batırabiliyorsanız altını kapatın. Servis tabağınıza alın, soğuyunca buzdolabınıza koyun. Sağlıklı ve besleyici bir yemek sizi bekliyor; AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: