Bu Blogda Ara

11 Ekim 2009 Pazar

FİNCAN KEK


Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Tüm malzemeler çırpılır.
- 6 adet neskafe fincanı yağlanır ve karışımdan fincaların yarısına kadar konulur.
- Büyük bir tencereye fincanlar yerleştirilir.
- Tencereye fincanların yarısına kadar gelecek şekilde ılık su konur.
- Su kaynamaya başlayınca tencerenin üstü bir bez ile kapatıldıktan sonra kapağı kapatılır ve 20 dakika pişirilir.
- Altını kapattıktan 15 dakika sonra kapak açılır ve soğumaya bırakılır.
- Fincanları ters çevirerek kekler çıkarılır.
- İsteğe göre sade ya da çikolata sosu dökülerek yenir.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: