Bu Blogda Ara

11 Ekim 2009 Pazar

ISLAK KEK

Malzemeler:
- 1,5 su bardağı şeker-
1 su bardağından az sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un

Yapılışı:
- Şeker, yağ, süt ve kakao mikserle çırpılıp, karışımdan 1,5 su bardağı bir kenara ayrılır.- Kalan karışıma yumurtalar tek tek kırılarak mikserle çırpılır.- Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek düşük devirde mikserle çırpılır.- Yağlanmış ve unlanmış tepsiye kek dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirilir.- Keki fıından çıkardıktan sonra ayırmış olduğumuz karışım üzerine dökülür.- Kek soğuyunca üzerine pudra şekeri elenerek süslenir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: